Managementul proceselor de afaceri (BPM)

Services Icon

După cum probabil ti-ai dat seama o companie funcționează mult mai bine cand are procesele de business mapate. Cartografierea proceselor îți oferă claritate asupra funcționării afacerii tale și te ajuta să-ți dai seama ce procese de business ar trebui sa ajustezi pentru a spori eficienta afacerii tale și a  face performanță.

Ce sunt procese de business?

“Procesele de business” sunt esența modului de operare a fiecare companii, materializate de cele mai multe ori într-o diagrama al fluxurilor de lucru ce te ajuta să înțelegi cum funcționează afacerea ta și ce impact au aceste procese de business în compania ta. Cu cat înțelegi mai bine modul în care funcționează compania ta, cu atat iti vei gestiona mai bine și mai ușor afacerea. Aici intervine maparea proceselor de business sau in romana - cartografierea proceselor de afaceri.

Cartografierea proceselor de afaceri se referă la toate aspectele ce definesc o afacere, de exemplu: Cine este responsabil? Care este standardul la care ar trebui finalizat un proces de afaceri? Care este modul în care se poate determina succesul unui proces de afaceri.

La ce te ajuta sa iti mapezi procesele de business?

Vizualizarea proceselor te ajută să înțelegeți mai bine modul în care funcționează afacerea ta, precum și punctele tari și punctele slabe. Ceea ce te ajuta să-ți dai seama cum sa-ti imbunatatesti procesele de business și cum să-ți faci afacerea mai eficienta. Totodată o hartă sau o diagramă clară și detaliată a proceselor de afaceri ajuta consultantii externi să analizeze dacă se pot face sau nu îmbunătățiri procesului actual.

Maparea proceselor de business este un obiectiv specific în sine al fiecărei afaceri ce ajuta la măsurarea și compararea acestui obiectiv specific - în concordanță cu toate obiectivele companiei tale, pentru a te asigura ca toate procesele sunt aliniate cu valorile și capacitatea companiei tale.  

În esența maparea proceselor de business susține mai multe obiective ale afacerii tale și îți aduce numeroase avantaje:

 

  • Vizualizarea rolurilor - O hartă a proceselor de afaceri vă ajută să vizualizați responsabilitățile din partea tuturor - va fi clar cine are responsabilitatea pentru fiecare parte a procesului;
  • Îmbunătățirea procesului de afaceri și rezolvarea problemelor - o data ce este concepută diagrama afacerii tale, vei vedea problema mai ușor, ce anume a dus la blocaj și vei știi cum sa actionezi in consecinta;
  • Instruirea personalului și crearea de bune practici -  harta proceselor scoate in evidenta și nevoia de a pregăti personalul companiei; totodată poate fi utilizată în ansamblu ca dovadă a celor mai bune practici reprezentand un exemplu pentru restul proceselor de business;
  • Îți oferă o imagine de ansamblu a afacerii tale - imagine ce îți oferă o claritate a fluxului de lucru. Business Process Mapping te ajuta atat pe tine ca proprietar de afacere cât și pe angajații tăi, oferind claritate pe obiectivele fiecăruia ceea ce facilitează atingerea obiectivelor mai mari ale companiei.
  • Respectarea reglementărilor - Cartografiere proceselor de afaceri este o resursa importanta atunci cand vorbim despre oferirea de dovezi in respectarea standardelor și regulamentelor de conformitate. De ex. Conformitatea cu GDPR. Totodată maparea proceselor de business este un instrument excelent în identificarea si ulterior mitigarea potențialelor riscuri, cauzate de anumite deficiențe de proces.
  • Audit intern - usureaza auditare interna a companie.

Practic cartografierea afacerii te ajuta să înțelegi unde pierzi bani și unde esti profitabil.

Echipa Decalex are experienta necesara si ofera servicii de crearea si mapare a proceselor de business, livrand soluții personalizate și inovative pentru companii din următoarele industrii: e-commerce, media & advertising, drone și aviație, software, apps and gaming, Cybersecurity, Privacy & Social Media, energie, FMCG, iHealth, Telemedicina, agricultură etc.

CERTIFICĂRI ȘI STUDII

TESTIMONIALE

Pune o intrebare

Please provide a valid state
Please provide a valid state
Please provide a valid state
Please provide a valid state
Please provide a valid state
Divider