Politica de retur - Consultanta si Redactare

Services Icon

Ce reprezinta politica de retur?

Politica de returnare a produselor cumpărate din magazinele online reprezintă cadrul contractual prin care se trasează limitele în care se desfășoară returul produselor cumpărate dinspre consumator spre comerciant și definește obligațiile pe care fiecare dintre cei doi și le asumă unul față de celălalt. 

 

Returnarea produselor neconforme reprezintă o garanție pentru cumpărătorii care achiziţionează bunuri din magazinele online.

 

Prin stabilirea unei politici de returnare, antreprenorii care dețin magazine online nu numai că înregistrează o creştere a vânzărilor prin acordarea posibilităţii de returnare, dar îşi asigură totodată şi bunul mers al afacerii online, prin stabilirea unor standarde în acord cu legislația în materie.

 

Astfel politica de returnare se redactează în concordanță cu legislația privind protecția consumatorului. 

 

Orice returnare a produselor cumpărate online trebuie să îndeplinească anumite condiţii. Acestea trebuie expuse pe site-ul vânzătorului online, astfel încât cumpărătorul să le poată citi cu ușurință.

 

Lipsa acestei politici sau realizarea ei defectuoasă prin "copy paste" poate duce la o returnare fără temei real a produselor, după bunul plac al consumatorului. Iar în acest caz vânzătorul online să nu poată invoca faptul că o eventuală returnare a unui produs nu poate interveni,  întrucât nu există un temei contractual care să explice cum se poate opera returnarea produsului.

 

Pentru redactarea politicii de retur și conformitatea site-ului tau cu legislația din domeniu scrie-ne la office@decalex.ro sau sună-ne la 0311.077.550 pentru consultanță legată de politica de retur.

CERTIFICĂRI ȘI STUDII

TESTIMONIALE

Pune o intrebare

Please provide a valid state
Please provide a valid state
Please provide a valid state
Please provide a valid state
Please provide a valid state
Divider