Analiza si Redactare Termeni si conditii

Services Icon

Digitalizarea continua și comerțul electronic (e-commerce) înlocuiește accelerat comerțul clasic, iar asta presupune și modificarea regulilor juridice în raport cu nouă realitate. 

 

Pentru că mediul online ca și platformă de interacțiune între utilizatori și companii are alte implicații și alte principii decât vânzarea clasică, este foarte important ca o companie să cunoască și să respecte aceste reguli, altfel riscă să fie catalogată ca fiind de neîncredere în ochii utilizatorului. 

 

Contractele electronice sunt fundamentele unei relații sănătoase între comerciant și utilizator în mediul online.

 

Ce sunt de fapt “Termenii și condițiile”?  

“Termenii si conditiile” reprezintă contractul virtual ce se încheie între consumator și  magazinul online. Acest contract trasează limitele în care se desfășoară tranzacția de vânzare-cumpărare dintre cele două părți și definește obligațiile pe care fiecare dintre cei doi și le asumă unul față de celălalt.

“Termenii și condițiile” sunt practic un ghid juridic despre cum se desfășoară procesul de vânzare pe site-ul respectiv, detaliază pașii pe care cumpărătorul trebuie să îi facă pentru a ajunge în posesia produsului. Mai mult decât atât, pentru fiecare pas în parte, magazinul online trebuie să aibă definită o procedură clară ce trebuie și ea cuprinsă în secțiunea de “Termeni și Condiții”.

Ceea ce este foarte important de înțeles este că acest contract online numit “Termeni și condiții” este redactat în funcție de specificul fiecărui magazin online sau website, indiferent că este un blog, site de prezentare sau, mai ales, aplicație.

De ce e importantă secțiunea de “Termeni și condiții”?

Contractul virtual garantează practic calitatea serviciilor magazinului online. În cazul în care aceste condiții nu sunt respectate, consumatorul poate sesiza Autoritatea Națională de Protecție a Consumatorului, care poate sancționa magazinul cu amendă. 

La ce te ajută “termenii și condițiile” și ce poți pierde dacă nu ai această secțiune în conformitate cu legislația? 

Pe lângă prejudiciul de imagine pe care ți-l aduce publicitatea negativă născută dintr-o astfel de situație, comercianții pierd bani întrucât amenzile practicate de ANPC pentru practicile comerciale abuzive sunt cuprinse între 2.000 lei și 20.000 lei, iar în unele situații poți  pierde chiar afacerea, dacă ANPC dispune închiderea unității comerciale. 

Pentru consultanta si redactarea de termeni si conditii și conformitatea site-ului tau cu legislația din domeniu scrie-ne la office@decalex.ro sau sună-ne la 0311.077.550.

CERTIFICĂRI ȘI STUDII

TESTIMONIALE

Pune o intrebare

Please provide a valid state
Please provide a valid state
Please provide a valid state
Please provide a valid state
Please provide a valid state
Divider