Serviciul de Analiză și Gestionare a Raportărilor prin Whistleblowing

Services Icon

Introducerea unui sistem de whistleblowing este doar primul pas în construirea unei culturi organizaționale transparente și conforme cu legislația. Odată ce canalul de raportare internă este stabilit, se impune o gestionare atentă a sesizărilor și o abordare sistematică și profesională a fiecărei etape. 

 

Roluri și Responsabilități

Sistemul de raportare implică diverse roluri:

  • Receptorii sesizărilor: Acești specialiști sunt primii care vin în contact cu informația furnizată de avertizor. Ei au responsabilitatea de a evalua, clasifica și redirecționa sesizările către echipa potrivită pentru investigație.
  • Investigatorii: Sunt specialiștii responsabili cu adunarea detaliilor, cercetarea faptelor și compilarea raportului final. Ei trebuie să se asigure că procesul de investigație este efectuat în mod obiectiv, detaliat și în conformitate cu toate normele legale.

Este esențial ca aceste două roluri să fie separate pentru a evita conflictele de interese și pentru a asigura o investigație imparțială.

 

Importanța Echipei de Investigare  

Formarea și coordonarea echipei de investigație nu sunt sarcini minore. Modul în care această echipă lucrează și procedurile pe care le urmează pot avea un impact semnificativ asupra validității și eficacității întregului proces.

 

Cum vă ajutăm?

La Decalex, oferim expertiză și experiență în acest domeniu:

  • Consiliere în Structurarea Echipei: Vă ajutăm să identificați și să alegeți cele mai potrivite persoane din organizația dvs. pentru a forma o echipă eficientă și compliantă.
  • Suport în Analiză și Investigare: Echipa noastră de specialiști este gata să vă asiste în analizarea sesizărilor, coordonarea investigațiilor și formularea rapoartelor finale.

Misiunea noastră este să asigurăm că organizația dvs. gestionează sesizările într-un mod care este atât legal, cât și etic, protejând interesele tuturor părților implicate. Pentru mai multe informații sau pentru a solicita serviciile noastre, vă invităm să ne contactați.

CERTIFICĂRI ȘI STUDII

TESTIMONIALE

Pune o intrebare

Please provide a valid state
Please provide a valid state
Please provide a valid state
Please provide a valid state
Please provide a valid state
Divider