Responsabil NIS

Services Icon

 

Conform legislației românești, operatorii de servicii esențiale (OSE) și furnizorii de servicii digitale (FSD) sunt obligați să aibă un responsabil NIS. 

Dacă operezi în domenii precum energie, transporturi, sănătate (farmacii, spitale, clinici medicale), infrastructură bancară sau furnizezi servicii digitale esențiale, cel mai probabil te încadrezi în categoria companiilor ce au obligația de a desemna un responsabil NIS.

 

Ce face un Responsabil NIS Externalizat?

 

Odată ce decizi să colaborezi cu serviciul nostru de responsabil NIS externalizat, vei beneficia de o gamă largă de servicii care acoperă toate aspectele necesare pentru conformitatea cu Directiva NIS:

 

1. Evaluarea Riscurilor: Identificăm și evaluăm riscurile specifice de securitate cibernetică la care este expusă organizația ta, adaptând recomandările la specificul industriei în care activezi.

 

2. Implementarea Măsurilor de Securitate: Pe baza auditului NIS, recomandăm și implementăm măsurile necesare pentru a proteja rețelele și informațiile.

 

3.Conformitate și Audit: Ne asigurăm că organizația ta este în conformitate cu legislația locală și Directiva NIS. De asemenea, pregătim organizația pentru orice audituri externe sau controale.

 

4. Răspuns la Incidente: În cazul unui incident de securitate, coordonăm răspunsul rapid și eficient, ajutând la limitarea daunelor și la restabilirea operațiunilor în cel mai scurt timp.

 

5. Monitorizare Continuă: Supraveghem continuu securitatea rețelelor și sistemelor, alertând-te în cazul oricăror nereguli sau amenințări emergente.

 

6. Formare și Educație: Furnizăm sesiuni de formare și workshop-uri pentru angajați, asigurându-ne că echipa ta este informată și pregătită să recunoască potențialele amenințări.

 

7. Raportare: Realizăm rapoarte periodice privind starea securității cibernetice, oferindu-ți o imagine clară a nivelului de securitate și recomandări pentru îmbunătățiri.

 

8. Consiliere Permanentă: Ești în permanență la curent cu cele mai bune practici și noutăți în domeniul securității cibernetice, având un partener de încredere la doar un telefon distanță.

 

9. Punct de contact pentru DNSC: Intrucat incidentele de securitate trebuie raportate la DNSC, conform directivei NIS, una dintre principalele atribuții ale responsabilui NIS este managementul relației si comunicării cu aceasta autoritate.

 

 

De ce sa lucrezi cu noi?

 

Expertiză la Îndemână: Echipa noastră are cunoștințele necesare pentru a asigura conformitatea cu cerințele Directivei NIS.

  

Reacție Rapidă: Avem proceduri clare pentru a răspunde rapid, conform timpilor din Legea NIS, la orice incidente de securitate cibernetică.

 

Cost-Eficient: Prin externalizarea serviciului, economisești costurile asociate cu angajarea unui responsabil NIS în-house.


Dacă vrei să afli mai multe despre cum te putem ajuta in procesul de conformare cu prevederile directivei NIS sau dacă ai întrebări specifice ne poti scrie la office@decalex.ro

CERTIFICĂRI ȘI STUDII

TESTIMONIALE

Pune o intrebare

Please provide a valid state
Please provide a valid state
Please provide a valid state
Please provide a valid state
Please provide a valid state
Divider