Teste de penetrare (pentesting)

Services Icon

 

Testele de penetrare, deseori denumite  "pentesting" sau "hacking etic", este o practică de securitate în care profesioniștii IT încearcă activ să exploateze vulnerabilități într-un sistem, aplicație, rețea sau dispozitiv. Obiectivul principal este identificarea punctelor slabe din postura de securitate a unei organizații înainte ca atacatorii rău intenționați să o facă.

 

Ce prespune PenTesting-ul?:

 

1. Cadru Etic:

Pentesterii au permisiune explicită de a penetra sistemele pe care le testează. Acțiunile lor sunt legale și adesea solicitate de organizații care doresc să-și consolideze măsurile de securitate.

2. Scenarii din Lumea Reală

Pentesting simulează atacuri cibernetice reale, dar fără a cauza daune reale. Acționând ca potențiali atacatori, pentesterii pot evalua cum rezistă sistemele la eforturile de intruziune.

3. Raportare Comprehensivă:

După test, pentesterii oferă un raport detaliat, subliniind vulnerabilitățile găsite, datele accesate și recomandări pentru securizarea sistemului.

 

Tipuri de Testări de Penetrare:

 

1.Testare Black Box:  

Pentesterilor nu li se oferă nicio informație despre sistem înainte de a începe. Ei trebuie să găsească vulnerabilități din perspectiva unui outsider.

2.Testare White Box:

Aici, pentesterilor li se oferă cunoștințe complete despre sistemul pe care îl vor testa, cum ar fi diagramele arhitecturale sau codul sursă. Acest lucru permite verificarea amănunțită a potențialelor vulnerabilități interne.

3. Testare Gray Box:

O combinație între testările black și white box. Pentesterilor li se oferă informații parțiale despre sistem.

4. Red Teaming:

O simulare completă a unui atac rău intenționat, adesea implicând mai mulți pentesteri și perioade prelungite pentru a înțelege pregătirea unei organizații împotriva amenințărilor sofisticate.

5. Testare Aplicație Web:

Se concentrează pe identificarea vulnerabilităților în aplicațiile web, precum scripturile cross-site sau injecțiile SQL.

6.Testare Aplicație Mobilă:

Se concentrează pe vulnerabilitățile specifice aplicațiilor și platformelor mobile.

7. Testare Rețea:

Se concentrează pe identificarea vulnerabilităților din dispozitivele de rețea, protocoale și infrastructură.

 

Beneficii ale Serviciilor de PenTesting:

 

1. Identificarea Vulnerabilităților: Înainte ca acestea să poată fi exploatate de actori rău intenționați.

2. Conformitate Regulatorie: Multe industrii au reglementări care necesită testări de penetrație regulate pentru a proteja datele consumatorilor.

3. Protecția Reputației și a Activelor: O încălcare a securității poate fi costisitoare, nu doar din punct de vedere financiar, dar și în ceea ce privește reputația organizației. Pentesting ajută organizațiile să rămână cu un pas înaintea potențialelor incidente de securitate.

4. Îmbunătățirea Răspunsului la Incidente: Înțelegând vulnerabilitățile și scenariile potențiale de încălcare, organizațiile pot îmbunătăți planurile lor de răspuns la incidente.

 

În rezumat, serviciile de pentesting oferă o abordare proactivă în identificarea și abordarea vulnerabilităților de securitate, asigurând că sistemele, rețelele și aplicațiile sunt robuste în fața potențialelor atacuri cibernetice.

CERTIFICĂRI ȘI STUDII

TESTIMONIALE

Pune o intrebare

Please provide a valid state
Please provide a valid state
Please provide a valid state
Please provide a valid state
Please provide a valid state
Divider