O.R.M. – Companie de Hosting

STUDIU DE CAZ

ONLINE REPUTATION MANAGEMENT

Companie de hosting si mentenanta WordPress

Problema:

Clientul conduce o companie de hosting si mentenanta wordpress. Clientul a aplicat pentru a fi speaker in cadrul i eveniment de profil de talie International si in urma selectiei facute de organizatori a fost acceptat ca speaker.

Acceptarea ca speaker a clientului nostru a creat la adresa sa o avalansa de articole din partea conurentei menite sa-l discrediteze unde initiatori s-au folosit de practici anitconcurentiale, au incalcat dreptul de proprietate intelelctuala privind marca si dreptul la propria imagine a persoanei fizice.

In baza analizei facute de catre echipa Decalex s-a ajunsa la concluzia ca firma concurenta firmei clientului nostru putea sa fie sanctionata cu amenda de pana la 50.000 de lei in urma unei sesizari pentru practici anticoncurentiale depusa la Consiliul Concurentei.  

Faptele comise erau susceptibile sa faca obiectul unei actiuni privind incalcare dreptului la propria imagine a unor persoane din companie prin copierea imaginii ce il infatiseaza pe CEO-ul companiei, imagine intitulata peiorativ  si utilizarea ei cu rea credinta aducea atingere mai multor articole din Noul Cod Civil si altor reglementari internationale internationale in materie.

Solutia:

A fost nevoie de o solutie rapida asa ca am propus rezolvarea pe cale amiabila a conflictului creat si reabilitarea reputatiei clientului nostru prin expunerea situatiei de fapt si riscurilor la care se supune compania concurenta in urma faptelor comise de reprezentantii urmand si notificarea acestuia sa .

  • stergerea imaginii  in care apare CEO-ul companiei precum si referiri la numele acestuia de natura sa aduca prejudicii de imagine sub orice forma si in orice inteles;
  • stergerea oricarei referiri facuta la compania clientului Decalex de natura sa aduca prejudicii financiare si de imagine companiei;
  • pregatirea unei plangeri penale pentru administratorul companiei;
  • deschiderea unui proces in materie civila pentru daune provocate.

Beneficii:

Succesul operatiunii: Nu se mai gasesc pe internet referinte negative false si anticoncurentiale.

Participarea lui in cadrul evenimentului international ia adus un plus de imagine si noi clienti importanti.